Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 3700 GÜN 10 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Yanlış Görüşlere , İlmi Cevaplar...

İsmail Nacar çıkmış,onun da ilmi yok bir bilgisi yok.Peygamberin sakalı yanarmış diyor.Hazreti Peygamberin sakalı şerifi biz de var.Sakalın üstüne erimiş cam dökülmüş de sakalı yanmamış.Ama senin sakalının değil telini, hepsini koysak yanar hepsi.

Peygamberin sakalı şerifi yanmaz. Peygamber efendimizin cesedi çürümüştür diyor.Peygamberin cesedi çürümez. Şehitler ve Velilerin cesedi çürümüyor da peygamberin cesedi mi çürüyecek.

15 sene evvel, hacı salih efendi hazretlerini köylüleri kabrinden çaldılar.Bunu hürriyet gazetesi "şeyh çalındı" diye manşet atmıştı o zamanlar.Kabre defninden 7 ay sonra açtılar mezarını.çürümemişti.Şimdi kabri türbe oldu.Erzuruma giden mutlaka ziyaret etsin.HAcı salih efendi hazretleri, evliyanın reislerindendir.Alvarlı mehmet efendiye yakın,alvarlı köyü var.Çökender köyün adı.Ziyaret edin evliya görün.Bizim tanıdığımız biridir.Beni de ahretliğe kabul etmişti.Mahmut Efendi hazretlerine çok gelirdi.Çocukken bizi de çok severdi.

Bu Mahmut efendi; "kutbul medar "derdi,"dünya bunun etrafına dönüyor" derdi.Bu sözleri ben ondan duymuşum.Bak o zat kaç ay sonra kabri açıldığında misk kokuları saçıldı ve hala ,defnedilmeden evvel bir gece bekletilmişti.Odaya o gece saçılan koku, hala durmaktadır.Çürümesi bir yana kokusu durmaktadır.Bunlar evliya ullahtır.Bunlar çürümüyorda peygamber mi çürüyecek ? Nerden uydurdun bunu sen ?

Ebu davud hadisi, ben sana ebu davuddan hadis getiriyorum.Allahın resulu buyuruyor ki; "Allah toprağa haram etti , peygamberlerin cesedini yemesini." Toprak yiyemez diyor.Dünya kadar kaynak var bu konuda.

Peki sen bana bir kaynak getir çürür diye.Oda bana kaynak olarak , "her nefis ölümü tadıcıdır."ayetini getiriyor.Burada "her nefis ölümü tadıcıdır"da çürüyor mu diyor ?

Cübbeli Ahmet Hoca

Videosu: Cübbeli Ahmet Hoca - İsmail Nacar ( Çatlak ) :)) - YouTube

Yaşar Nuri Öztürk Ramazan bayramından sonra 50 kişi ile Arafata çıkıyor.Arefe herhangi bir gün de olur diyor.Gidip şeytanı taşlıyorlar.Taksi şöförü anlatıyor.Nereye gidiyoruz dedim, Çek şeytana dedi diyor.Ben de zannettim, arafatı gezecekler,çay içecekler,turistik gezi yapıcaklar sandım.Bir de gördüm ki torbadan taşları çıkardılar.50 kişi -Arefe günü olmadığı halde- şeytanı taşladı.Bunların bu işine şeytanda güldü.Şeytana maskara olmuşlar.Şeytan onlara diyodur ki, ben bu saatte burada değilim ki, taşı taşa konduruyorsunuz.Allah şeytanı orada kurban bayramı günlerinde tutuyor.yoksa şeytanı kim durdurabilir.Ancak Allah tutabilir ve taşlar onu acıtıyor o zaman.

Allah şu gün git dedi, sen bir gün evvel gittin ve taş atıyorsun.Günü var, saati var,yeri var.Bunları - günü ve saati - değiştirdikten sonra ne gidiyorsun mekkeye,gel burdaki taşa at sen.Şimdi böyle insanlar çıktı, ne yapacağız ? Arefe haccın farzıdır ve bu adam haccın farzlarını bozuyor.

Resulullah buyurdu ki, "haccın tamamı arafattan ibarettir." O gün orada güneş batmadan yetişemesen,haccın olmaz.İlla ki hastada olsan sedye ile, bir miktar orada bulunacaksın.1400 küsür yıldır din böyle geldi.Bu kadar da 72 fırka çıktı.Bir tanesi de yaşar nuri gibi yapmadı.

Amentüyü ele alsak,amentü de sıkıntı var.Kaderi ve alınyazısını inkar ediyor.10 sene evvel bir kadın, uçak yolculuğu esnasında, yaşar nuriyi nasıl bilirsin dedi ? Sanki musalladaki cenaze gibi, nasıl bilirsiniz dedi.Ben de siz nasıl bilirsiniz dedim.Dedi ki , hiç doğru bulmuyorum.Geçen gece tv de alın yazısı yok dedi.Oysaki biz öğrendik ki çocukken, alınyazısı , kader haktır dedi kadın.

Videosu:Yasar Nuri seytana nasil maskara olmus -Cübbeli Ahmet Hoca - [30.07.2009 ] - YouTube

Yaşar nuri diyor ki ,"Akıl öndedir, Akla uyan alınacak.Akla uymayan kabul edilmez." Kabir azabı akla uyuyor mu? Uymuyor.Cennet ve Cehennem de akla uymuyor.Hiç bir şey akla uymuyor. Yaşar nuri diyorki ;"Allah ,kaç yerde aklı öne çıkarıyor." Aklı niye öne çıkarıyor.Benim dinim sizin aklınızın anlayacağı kadar kolay,aklınızı bunu anlamaya kullanın diye öne çıkarıyor.

Yoksa, sana bir ayette demişmi ki ,Aklı dine tercih edin.Bir hadiste var mı ki;aklınızın almadığı bir şey ,hadis gelirse ayet gelirse inanmayın.Böyle bir kaynak göster ,yok. Allah diyor ki, şunu yasak ettim, bunu haram ettim.İmsağa kadar yeyin, imsaktan sonra yemeyin oruç günü."Allah size ayetlerini böyle açıklıyor,olaki anlarsınız."Bu ayette sana demiyorki,sen aklını kullanda bu işleri kafana göre çöz ve yorumla. Sana diyor ki," üç talakla eşini boşadın, bir daha alamazsın nikahına.ancak başkasıyla evlenecekte ,cima olacakta, o boşayacakta, iddet bekliyecekte ..." Bunları söyledikten sonra diyor ki,anlamanız için bunları anlatıyorum.
Ayetin gerisinde hükmü veriyor ve peşinden de anlamanız için böyle anlatıyorum buyuruyor.Sen bunu kalkıpta kuran da , kaç ayette akıl öne çıkartılıyor diyerekten aklı dinin önüne geçireceksin.Aklı tercih sebebi yapacaksın.

Ebu bekir sıddık'ın sözü nereye gitti ;Bizim dinimiz ayet ,hadis ve nakil dinidir.akıllara uyar,uymaza göre ölçülecek bir din değildir."Hz ali efendimizde bunu şerh ediyor ; "İş akılla olacak olsaydı, biz meshler üzerine mesh verirken , meshin altına verirdik.Niye ?altı tozlanıyor çünkü.Halbuki biz üstüne mesh ediyoruz." Bu bir izahtır.ve diğer bütün meseleler de buna göredir.Senin aklın ne anlar bunları.

Akla bakarsan, faiz kazanç gibi gözüküyor.Akla bakarsan sadaka vermek noksanlık gibi gözüküyor."istediğiniz kadar faiz fazlalığı alın, ben onu mahvedeceğim" diyor ayette. "İstediğiniz kadar sadaka,zekat,hayır yaptığınız zaman ben onu arttıracağım" diyor Allah. Bu akla uyuyor mu? Bir veriyorum, iki alıyorum faizde , bunu diyor mahvedeceğim.sadaka verdim, 50 lira eksildi cüzdandan.akıl bunları böyle anlıyor."o sadakayı arttıracağım" diyor Allah. senin burda ne izahın var. getir bana bir anlayış tarzı. O zaman böyle akla göre iş yapmayacağız.yani sadaka zekat vermeyeceğiz, eksilir.ya ne yapacaz faiz alacağız o zaman artacak.Akıl işte böyle düşünüyor ve bunu uygun görüyor hey gidi kardeşlerim...

Videosu: Cübbeli Ahmet Hoca ~ Yaşar Nuri'nin Kandırmacaları (MUTLAKA İZLE!!!) - YouTube
 
:52:
 
Üst Alt