Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Vücut Organları

F@lsefe

Uzman Onbaşı
سرد أسْمَاء أعْضَاء جِسمُ الإنْسَان (عربي ـ تركي)

İNSAN VÜCUDUN DA BULUNAN ORGAN İSİMLERİ SÖZLÜĞÜ

(ARAPÇA - TÜRKÇE)

تنقسم إلى ثَلاثة أقسامÜç bölüme ayrılır:

76817039.jpg

56305336.jpg

30468329.jpg

أسماءُ الأصابع:parmakların isimleri.

1ـ الإبْهَام:Baş Parmak.

.2شَاهِد (سَبابة): .Şahadet parmak

3ـ وَسطى: Orta parmak.

4ـ بِنصِر:Yüzük Parmak.

5ـ خِنصِر:Serçe (Yüzük) parmak.

أسماء الأسنان :

1ـ سِنٌّ طَاحِن ج/ طَواحِن ـ ضِرسٌ ج/ أضراسٌ : Azıdişi

2ـ سِنُّ الكلبِ ـ الأنيابُ : Köpekdişi

3ـ سِنٌ قاطِعةٌ (القواطع) ـ الضّواحِك: (Kesici dişler (Ön dişler

وهناك ضِرسُ العقل : .Birde Akıl dişler vardır

اسماء أعْضَاء جسم الإنسَان في القرآن الكريم:

Kura'nda insan vücudunda bulunan organı

الآذَان (الأُذن)Kulak - الأذْقَان (الذّقن)Çene - الأرْحَام (الرّحِم)Rahim - الأصْلاَب (الصُّلب) Omurga; bel- الأعْنَاق (العُنق) Boyun - الأفْئِدة (الفُؤاد)Kalp - الأمْعَاء (المَعِي)Barsak – الأنْفBurun – البَدَن Beden – البَنَانParmak uçları - الجُلوُد (الجِلد)Cilt - حَبْلُ الوَرِيْد Şah damar- الحَنَاجِر (الحُنجَرة) Gırtlak – الدًّمKan – الرَّأسBaş - السَّوءَات (سَوءَة) أي العَورَة"Avrat - الأصَابِع (إصبِع) Parmak- الصَّدرGöğüz – الظَّهرSırt - العِطْف- القَلب Kalp – اللَّحمET - المُضغَةEt parçası - الوَتِينAort ANAT - الأرْجُل (الرِّجل)Ayak - الأعْقَاب (العَقِب)Topuk - الأعْيُن (العَين)Göz - الأفْوَاه (الفَاه)Ağız - الأنَامِل (أنْمِلةٌ)Parmak ucu - الأيْدِي (اليّد)El - البَطِن Karın- الحَلقُومBoğaz – الخُرطُومBurun (Hotum)- الرّقاب (الرَّقَبة) Ense – الظُّفرParmak – العَضِدBazu - العِظَامKemik - الشّفة Dudak- الكَعْبَينTaban – الوَرِيدْToplardamar .

Üst Alt