Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 3700 GÜN 10 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Ramazân-ı şerîfin ilk akşamı kılınacak namaz

ebruli04

Çavuş
RAMAZÂN-I ŞERÎFİN İLK AKŞAMI KILINACAK NAMAZ
Şâban'ın son gününü ramazânın ilk gününe bağlayan gece, Ramazân-ı şerifin ilk akşamı olması itibariyle, akşamla yatsı arasında iki rek'at şükür namazı kılınır. "Yâ Rabbî, ramazân-ı şerif ile müşerref kıldığın için" diye niyet edip "Allâhü Ekber" denilerek namaza durulur. Fâtiha'dan sonra birinci rek'atte 1 İnnâ A'taynâ, ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı Şerif okunur.
Namazdan sonra: 70 istiğfâr-ı şerîf,
70 salavât-ı şerife (Salât-ı Münciye efdâldir) okuyup, duâ edilir.
---------------------
not,
istiğrafı şerif:"Estağfirullâhe'l-azıym Ve etûbü ileyk"
salavat herhangi salavat olabilir birtanesini yazayim.Allahümme Salli alê Seyyidinâ Muhammedin ve alâ êli Seyyidinê Muhammed "
Salat-ı Münciye:“Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammediv ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.”

alıntı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt