Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Periler Hakkında Bir Soru Bir Cevap

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
..........' Alıntı:
Selamun aleykum...Kusura bakmayın rahatsız ettim.
Periler hakkında daha kapsamlı bilgiler edinmek istedim.

1)Perilerin de dini var mıdır?
Dinlerinin var olduğunu düşünürsek cinler Efendimiz(a.s.m) zamanında Kur'an dinliyerek iman etmişlerdi periler hangi dönem ve nasıl iman etmişlerdir?

2)Bugüne kadar neden periler cinlerin dişisidir düşüncesi yaygındı?Bir sebebi olmalı...

3)Perilerin renkleri nelerdir?

4)Kur'anda Cin suresi vardır ve açıkca varlıklarından söz edilir.Perilerden niçin açıkca bahsedilmemiştir?Hadislerde aynı şekilde...Perilerin gizli tutulmasının nedeni nedir?

5)Hangi İslam alimleri perilerden bahsetmiştir?Periler hakkında neler söylemişlerdir?

6)Periler aşık olurlar mı ve bir peri bir cinle evlenmiş midir?

7)Normal bir insanın peri görme ihtimali var mıdır?

Şimdiden ALLAH razı olsun

Aleyküm Selam kardeşim, öncelikle Allah Razı Olsun

1- Perilerinde Din 'i vardır kardeşim, Din Olarak Müslüman, hırıstiyan ve cin dinine mensup periler hemen hemen başabaş gitmektedir

peygamber Efendimiz Dönemindede Müslüman Olan Vardır Sonrada

2- Bu halk inanışı sadece bilgi yanılmasıdır

3- Periler beyaz, yeşil ve kırmızı görevsel renkte olmakla beraber açık gri ve siyah tonları olanlarda vardır

4- Görünmeyen Alemlerin tamamına cin diye hitap edilmektedir. 18000 Alem var Kur'an-ı Kerim 'de hangisnden genel olarak bahseder

Çünkü perilerinde kökeni cindir, köken olarak ele alırsak hepsi cindir

5- İmam Alim ve Ebe'l-Fazıl el Mısri ibn-i Zandur el- Fidani, Ebe'l-Kays Keşmiri ibn-i Sahvani ibn-i Sılsıle-ı haruniden Mebsut el- Mekki, Üstaz-ı Kiramlardan tedvır Mısrı ve helum H. Calinus ve Kafiyetu's- Seyyidin Devrud-Birbive Nakusu'l Mıhrevi ( İsimler alıntıdır ) gibi isimler bahsetmiş olaak sayılabilir

6- Periler aşık olurlarmı bunu perilere sormak lazım :)))) ve periler cinlerle evlenebilirler

7- Normal bir insanın peri görme şansı yok denecek kadar azdır

Üst Alt