Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Namazdandan sonra veya Kur-an ı Kerim okuduktan sonra edilecek dua ?

dua11

Onbaşı
Namazdan sonra veya Kur-an ı Kerim okuduktan sonra edilecek dua ?

Hocalarım ve Kardeşlerim namazdan veya Kur-an okuduktan sonra nasıl dua ediyosunuz bana bu konuda örnek verebilirmisiniz. Hem çok çok uzun olmicak hemde isteklerimi Rabbime uygun bir dilde anlatabileceğim şekilde dua etmek istiyorum. Size basit gelebilir ama ben bu konuda zorlanıyorum ve vesvese yapıyorum. LÜTFEN yardımcı olun.

Rabbim cevap verenlerden şimdiden razı olsun inşaallah.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dua11

Onbaşı
Duada ''sandöviç yöntemi'' diye sık sık anlatırım.''Rabbinizden ne istiyorsanız, isteğinizi iki salavat arasına sıkıştırın.Ekmek arası köfte gibi salavat arası duanız olsun!''Bildiğim kadarıyla iki makbul dua arasındaki -ki salavatın kabul edilmiş bir dua olduğunu Güzeller Güzeli Efendimizin (asm) miraçla taçlanan ubudiyetinin göz kamaştırıcı azameti gözler/gönüller önüne seriyor-dua kabul olunurmuş.Şükür ki Hz Ali Efendimizden (ra)daha müjdeli bir haber geldi.Nehcül Belağa'nın beyan Yayınlarınca yeni baskısının son sayfalarına itina ile derlenmiş sözlerinin 361'incisi :
''Allah'tan bir dileğin varsa, Rasulüne salat dileyerek başla, sonra ihtiyacını iste.Allah kendisinden iki dilekte bulunulduğunda, birisini yerine getirip diğerini yerine getirmezlik etmeyecek kadar cömerttir.

İSLAM KARDEŞİM NE GÜZEL YAZMIŞ AMA BEN TOPARLAYIP DİLE GETİRİP YAPAMIYOM :(

dua11

Onbaşı
Siteye geldim açtığım konuya cevap varmı diye bakayım dedim saolun tek bir kişi bile yazmamış. Allah razı olsun ne diyim.

dua11

Onbaşı
Allah razı olsun ender kardeş aklımıza bişey gelmeyince takılıp kalınca edilecek güzel bir dua yazmışşın.

Üst Alt