Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Kullukla ılgılı ayetler

incinme

Uzman Çavuş
"Kim de ahireti diller ve bir mümin olarak kendine yarasir bir gayret ile o gün için çalisirsa,iste bunlarin çalismalari makbuldür."

"Kim ahiret kazancini istiyorsa,onun kazancini artiriz.Kim dünya malini istiyorsa ona da dünyadan bir sey veririz.Fakat onun ahirette hiç bir nasibi yoktur."
Yüce Allah söyle buyurmustur:
"Bilinsi ki,insan kendi çalismasindan baska bir sey yoktur.Ve çalismasi da ileride görülecektir.Sonra ona, karsiligi tastaman olarak verilecektir."
Yüce kudret sahibi olan Allah(c.c) söyle buyurmustur:
"Onlara söyle denecektir.Geçmis günlerde islediginiz güzel amellere karsilik,simdi afiyetle yiyiniz,içiniz."
Aziz Yüce olan Allah söyle buyurmustur:
"Herkesin,yaptiklari güzel islere göre dereceleri vardir.Rabbin onlarin yaptiklarindan habersiz degildir."
Bütün noksanliklardan münezzeh olan Yüce Allah söyle buyurmustur:
"Sizin,bizim hosnutlugumuza yaklastiracak olan ne mallarinizidir,ne de evlatlariniz.Ancak iman edip,iyi amalde bulunanlara,yaptiklarini karsiligini kat kat fazla olarak verilecektir.Onlar,cennet kösklerinde güven içinde olacaklardir."
Yüce Allah bir diger ayetinde söyle buyurmustur:
"Onlar,'Iste size cennet.Yapmis oldugunuz iyi amallere karsilik ona vâris kilindiniz'diye seslenir."
Allah Teala baska bir ayette söyle buyurmustur:
"Yaptiklarina karsilik olarak,onlar için nice sevindirici ve göz aydinlatici nimetler sakladigini hiç kimse bilemez."
"Iyi isler yapanlarin mükefati ne güzeldir!Onlar sabrederler ve yalniz Rablerine tevekkül ederler."
"Rableri katinda,onlar için esenlik yurdu cennetler vardir.Ve yapmakta olduklari salih ameller sebebiyle Allah onlarin dostudur."

10wt18iv2tllw4.gif

Üst Alt