Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Kıyamet Hakkında Benim Düşüncem

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
Kıyamet Alametlerinin zuhur Etmesi vaktin Ahir Zaman Olduğunu göstermez çünkü Ahirzamandan önce Kıyamet Alametleri zuhur Etmeyecektir diye bir bilgi nakolmamıştır

BU şuna benzer
x hastalığının belirtisi vücutta yüksek ateş halsizlik ve kuru öksürüktür bu alametler açığa çıktığı zaman vücutta x hastalığı görülecektir denilşmiştir benzetmeyle anlatacak olursak

Ama bilinmezki kişi x hastalığına yakalanmamış üşütme ile beraber nezle ve gribe yakalanmıştır buda halsiz düşmesine ateşlenmesine ve de boğazına öksürük takılmasına sebep olmuştur

Kİmse direk ve hemen diyemezki işte belirtiler çıktı bu kişi x hastalığına tutulmuş ve yakalanmıştır

Bence Allah 'a Teala Bilir deyip geçmek hoştur
Rab 'bim Elbette Vaadini Gerçekleştirecektir

Kıyamet Konusunda bizler için geçerli olan En Doğru Zamanı Nasrettin Hoca Vermektedir

Birisi Birgün Nasrettin Hocaya Sorar Kıyamet ne zaman kopar Hocam Der

Hocanın cevabı gayet Basit ve Güzeldir Öldüğün Zaman

Evet bencede doğrudur madem öldüğümüz zaman bir sorgu sualden geçeceğiz ve ona göre Kabrimizde Cennet Bahçesinden Bir Bahçede yada cehennem çukurundan bir çukurda yaşayacağız o zaman kişinin kıyameti öldüğü zamandır

Vede Büyük yani asıl Kıyamette Kabir Sorgu Sualinden geçebilenler kurtulacak geçemeyenler kurtulamayacak başka söze Hacet yoktur

Onun içindirki kişi kendini daima kendi kıaymetine yani ölümüne ve kabir sorgu ve sualine hazır tutmalı ve Ona göre yaşamalıdır İnşaAllah

Tabi bunlar benim düşüncelerim ille doğrudur demiyorum, daha iyi bilenlerede sormak lazım

En Doğrusunu Allah Bilir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kıyamet Alametlerinin zuhur Etmesi vaktin Ahir Zaman Olduğunu göstermez çünkü Ahirzamandan önce Kıyamet Alametleri zuhur Etmeyecektir diye bir bilgi nakolmamıştır

BU şuna benzer x hastalığının belirtisi vücutta yüksek ateş halsizlik ve kuru öksürüktür bu alametler açığa çıktığı zaman vücutta x hastalığı görülecektir denilşmiştir benzetmeyle anlatacak olursak

Ama bilinmezki kişi x hastalığına yakalanmamış üşütme ile beraber nezle ve gribe yakalanmıştır buda halsiz düşmesine ateşlenmesine ve de boğazına öksürük takılmasına sebep olmuştur

Kİmse direk ve hemen diyemezki işte belirtiler çıktı bu kişi x hastalığına tutulmuş ve yakalanmıştır

Bence Allah 'a Teala Bilir deyip geçmek hoştur Rab 'bim Elbette Vaadini Gerçekleştirecektir

Kıyamet Konusunda bizler için geçerli olan En Doğru Zamanı Nasrettin Hoca Vermektedir

Birisi Birgün Nasrettin Hocaya Sorar Kıyamet ne zaman kopar Hocam Der

Hocanın cevabı gayet Basit ve Güzeldir Öldüğün Zaman

Evet bencede doğrudur madem öldüğümüz zaman bir sorgu sualden geçeceğiz ve ona göre Kabrimizde Cennet Bahçesinden Bir Bahçede yada cehennem çukurundan bir çukurda yaşayacağız o zaman kişinin kıyameti öldüğü zamandır

Vede Büyük yani asıl Kıyamette Kabir Sorgu Sualinden geçebilenler kurtulacak geçemeyenler kurtulamayacak başka söze Hacet yoktur

Onun içindirki kişi kendini daima kendi kıaymetine yani ölümüne ve kabir sorgu ve sualine hazır tutmalı ve Ona göre yaşamalıdır İnşaAllah

Tabi bunlar benim düşüncelerim ille doğrudur demiyorum, daha iyi bilenlerede sormak lazım

En Doğrusunu Allah Bilir

Amenna ve saddakte hocam.Kişi kendi ölümü olan kıyameti heran olabileceği muhtemel olduğundan(Azrail a.s mın listesindeyiz.Ne zaman ismimizin okunacağını da bilmiyoruz) heran ölüme hazırlıklı olmak icap ediyor.Küre-i arzımızın yaşlandığı bir hakikattir.Ama yaşlılığının hangi döneminde olduğunu sadece Rabbimiz bilir.Madem ki herşey Cenab-ı Allahın iradesiyle vücuda geliyor.Kul, Rabbimizin bu iradesini ne zaman kullanacağını bilemeyeceği için sadece LAYAĞLEMÜL GAYBE İLLALLAH DEYİP rabbimizin ilmine teslim olmalıdır.

''Ay yarıldı kıyamet yaklaştı'' ayeti Küre-i arzımızın ölüm vaktinin yaklaştığını ve ihtiyarlık dönemine girdiğini haber veriyor.Ama ihtiyarlık süresinin ne kadar süreceğini Rabbimiz bilir.

Hocam Allah razı olsun.Güzel açıklama olmuş

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
Amenna ve saddakte hocam.Kişi kendi ölümü olan kıyameti heran olabileceği muhtemel olduğundan(Azrail a.s mın listesindeyiz.Ne zaman ismimizin okunacağını da bilmiyoruz) heran ölüme hazırlıklı olmak icap ediyor.Küre-i arzımızın yaşlandığı bir hakikattir.Ama yaşlılığının hangi döneminde olduğunu sadece Rabbimiz bilir.Madem ki herşey Cenab-ı Allahın iradesiyle vücuda geliyor.Kul, Rabbimizin bu iradesini ne zaman kullanacağını bilemeyeceği için sadece LAYAĞLEMÜL GAYBE İLLALLAH DEYİP rabbimizin ilmine teslim olmalıdır.

''Ay yarıldı kıyamet yaklaştı'' ayeti Küre-i arzımızın ölüm vaktinin yaklaştığını ve ihtiyarlık dönemine girdiğini haber veriyor.Ama ihtiyarlık süresinin ne kadar süreceğini Rabbimiz bilir.

Hocam Allah razı olsun.Güzel açıklama olmuş

Allah Razı Olsun kardeşim, bu güzel açıklaman için ama dünya 7 Alem geçirmiştir

Her Alem dünyanın bir defa dolup boşalmasıdır, Bu Alem yedinci ve son Alemdir

Kıyametin En Büyük Alameti Mübarek, Temiz, Pak Peygamber Efendimiz 'in dünyayı Şereflendirip Tekrar Ahireti Şereflendirmesidir

Mübarek, Temiz, Pak Peygamber Efendimiz 'in Ahireti Şereflendirmesi İle dünya Kıyamete kadar geriye saymaya başlamıştır

Ama parça için bütün feda edilemez, durum böyleyken kıyamete denk gelecekler için kıyametten önce vefat edecekler feda edilemez

Bak Kıyamet Alametleri Kıyametten öncede zuhur etmeyecek diye bir kural yoktur

Allah Vaadini Elbette Tamamlayacaktır Ama Allah 'ın Gizlediğini Allah Bilir Kul Bilmez

Ebcedle kıyamet bulunmaz

Ne hikmetse her yüzyılda mehdiler ve kıyamet habercileri çıkmıştır son bir iki yüzyılda ve her ne hikmetse hala kopmamıştır

Diyelim yarın kıyamet kopacak kardeşim bize ne bizi ne ilgilendirir

ne yapabileceksin kul olarak Kıyamete mi engel olacaksın yoksa nüzulünü geciktireceksin

Kıyametin şu an koptuğunu bilsen faydası ne bilmesen zararı nedir

Kardeşim herkesin bilgisi kendine Gaybı Allah 'tan Başkası Bilmez Bilemez , Bilirim Diyen Ayete Muhalefet Eder

Bu Bildiğiyle hükmeden ve amel eden ise hata eder

Kardeşim ebced o kadar kuvvetli bir ilim mi küçük kainat olan insanın her şeyini bilmesi lazım

Hadi bana Kuran 'da Eşrefi mahluka Olan insan olarak dünyaya yeni doğmuş bir bebeği ebced ile göstersinler

Kardeşim Kuranı Kerim bir tarih kitabı değildir, tarih Kuranı Kerim 'in Parçasıdır

parça ile bütüne hükmolunmaz ama Bütün ile parçaya hükmolunur

Bana ebcedle Pir Abdulkadir Geylaniyi Göstersinler
İmamı Azamı Göstersinler Üveysi Karani Hazretlerini Göstersinler

Bana Mevlana Celaleddin Rumi hazretlerini Göstersinler

Kardeşim milyarlarca şey içinden üç tane denk gelmesi tevafuktan öte gidemez ve asla aslı gösteremez

bana çinde 30.000 kişinin öldüğü depremi göstersinler ebcedle, bana bu yüzyıldaki can alana büyük fırtınaları göstersinler ebcedle

Ama Kuran 'da dünya yaratıldığından Kıyamete kadar düşecek kuru yaprağın hesabı bile vardır ve de bilgisi

Kardeşim bu kadar çoklukta bu kadar az şeye bakarak ne kadar çokluğun eksik olduğunu göremezsek hata bizim olur, başkasının değil

Bana ebcedle dünyanın yaratılma tarihini göstersinler, peki kardeşim bir soru daha

Ebced miladi takvime göre mi hükmeder hicri takvime göre mi

Hicri takvim 622 de başladı , yani Hicri takvimin Başlangıcından 13 Sene Önce Kuranı Kerim İndirilmeye Başlamıştı

Bu 13 Senede Kuranı Kerim İlahı Bir Kitap değil miydi ve İlahi Sırları İçermiyor muydu

O zaman havas ilmi neredeydi, tarihler neredeydi, ebced neredeydi

O zaman ilk 13 sende Hicret 'in tarihi Kurana Göre bulunamıyordu tarih ve takvim eksikliğinden

Allah Kelamı Olan Kuran O zaman Hicri takvim İcat Edilene kadar eksikti ki mahluk olmadığı halde eksikti Haşa

O zaman Çevir Gökyüzüne bak bir eksik noksan bulamazsın diyen Allah Haşa O zaman İlahlıkta bu sözü söyleyebilecek kadar olgunluğa erişmemişti Haşa

Kardeşim insan için Din yok, Din İçin insan var

Şöyle diyelim sizler insana tabi olun bizler Din 'e tabi olacağız İnşaAllah

Verdiğin Ayet 'in Bu iki yüzyılı kastettiğinin ispatı nedir belki de 1000 sene sonrası yüzyılları kastediyordur

İspatsız bilgiden faydasız ilimden Allah 'a Sığınırım kardeşim

tamam o zaman tüm insanlar ölüme hazırlanmayı bıraksınlar kıyamete hazırlansınlar olur mu

Allah Razı Olsun FİKİRDEĞİRMENİ kardeşim ama benim düşüncelerimde bunlar

zaten herkes kendi kıyametine hazır olursa büyük Kıyamete herkes hazır olmuş olur

Allah Razı Olsun kardeşim

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
Lehv i mahfuz da diye biliyorum......

Kardeşim Levhi mahfuz 'dada, benim bildiğim Kuranı Kerim 'dede, yinede şahsıma ait bilgidir kimse doğru kabul etmesin hem doğru olabilri hem yanlış olabilir desin

Daha İyi Bilenlere sormak güzeldir

En Doğrusunu Allah Bilir

Bir rivayete göre bu rivayetin bizlerle alaksı yoktur Kuranı Kerim 'deki İlim Sayısı 77.000 dir

Bize göre Kuranı Kerim 'deki İlim Sayısı çoğunluyu kaplayan Tektir ama Hemü Tüm İlimleri Kapsar Binlercedir ama Hepsinin Toplamı ve Özüdür Tekdir

Yinede Allah Bilir belkide yanlışımdır

güncel

Üst Alt