Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Hz.Sümeyra'ca Sevmek...

zersin

Çavuş
Hz. Muhammed Uhud harbi için hazırlık yapılmasını emir buyurmuştu. İslam terbiyesiyle yoğrulmuş, fedakâr ve feragat örneği, cesur ve peygamber sevgisiyle dopdolu bir kadın vardır, heyecanlı ve telaşlıdır. Yaşlı babasını yedirir, doyurur, yıkar, temizler, yol azığını hazırlar ve babasına şöyle der “Babacığım bu gün ALLAH rasulu çetin bir harb hazırlığındadır. Ne olursun rica ediyorum hemen sen de katıl O’na destek ol der.” babasını uğurlar.

Ve sonra eşine döner O’nu da aynen babası gibi hazırlar ve beyine der ki “Bak bey bunca yıldır sana eşlik ettim hiçbir emrine “La (hayır)” demedim, bak bu gün Hz.

Muhammed s.a.v. büyük bir düşman gücü ile karşı karşıyadır, hemen yola çık ve ona yardımcı ol. Şayet Rasulullah’a bir şey olur da sen sağ salim gelirsen gözüme görünme bu iş burada biter.” diyor babasının ardından kocasını ALLAH rasulunun yolunda ölüme şehit olmaya gönderir. Daha sonra iki tane civan mert evlatlarını yıkıyor, temizliyor kokuluyor, yol erzağını hazırlayıp

ellerine vererek yavrularına ben sizi bu gün için doğurdum, büyüttüm varın peygamberimizin etrafında O’na uzanacak elleri kırın O’na siper olun, bu vazifeyi yapamayıp da O’na bir şey olursa siz de sağ olarak gelirseniz sizin gibi evlatlarım yoktur, analık hakkımı size helal etmem” diyerek evlatlarını düğüne bayrama gönderir gibi İslam davası uğrunda şehit olmaya gönderiyordu. Hak ve Peygamber muhabbeti bu derece yüksek olan hanım sümeyra r.a.dır.

Hak dava uğrunda verecek başka bir şeyi kalmayan bu mübarek annemiz secdeye kapanarak gözyaşları içersinde Müslümanlar’ın zaferi için dua ettiği anda cepheden hüzünlü bir haber gelir, Muhammed şehid oldu diye. Sümeyra kendi kendine nasıl olur demek benim babam şehid, kocam şehid, çocuklarım şehid oldu, onlar sağ

olsaydı peygamberimize kâfirler el uzatamazdı der. Aklı başından çıkmış gibi koşarak Uhud harbinin ceryan ettiği yere girerken kendisini tanıyan sahabiler “Sümeyra, işte baban” diyerek babasının parçalanmış vücudunu

gösterdiler, O babasının naşına şöyle bir bakar ve “Eyne Rasulullah” rasulullah nerede? Siz bana onu gösterin diyordu. Az ilerde kocasının parçalanmış cesedini gösterdiler. Şunca sene bir yastığa beraberce başını koyduğu eşine şöyle bir bakar ve

yine “Rasulullah nerede?” der. Biraz daha ilerde vücutları paramparça olmuş nerede
ise tanınmayacak hale gelen evlatlarını gösterirler. O ise bir ah çeker ve sonra tekrar “Rasulullah nerede? Bana siz O’nu gösterin der. Sümeyra telaşlanma tasalanma

rasulullah hayattadır işte bak şurada istirahat etmektedir, bu söz üzerine bütün gücüyle oraya koşar, ALLAH Rasulunu görür munisleşir ve ağzından şu cümleler dökülür. “Ben bu gün bütün musibetlere razıyım, gök kubbesi çatlasa beynimde patlasa bana vız gelir, değimli ki ALLAH rasulu hayattadır” der. Ve sakinleşir.

Sahabe devrinin mümtaz simalarından olan Sümeyra’nın bu ibretli tavrı Müslümanlara bir model olup ismi ve mücadelesi devam ettirilmelidir.

Bu gün halen ALLAH Rasulu’nun inanç savaşı, dâhilde ve hariçte olanca hızıyla devam etmektedir. Dün bu uğurda neyi varsa o dava uğrunda ortaya koyan mubarek

insanlar olduğu gibi, bu gün de aynı fedakâr insanlar olduğu müddetçe Müslümanlar er geç muzaffer olacaktır ve küfür ateşi eninde sonunda sönecektir. ALLAH c.c. bizlere, bu uğurda gayret gösteren şuurlu Müslümanlardan olmayı nasib buyursun.

hazreti sümeyra gibi sevmek ve anam babam sana feda olsun ya resulullah diyebilmek ve kendimize sorabilmek ben resullulahın yolunda anam babam ve iki tane civan oğlum yoluna feda olsun ya resul diyebilirmiyiz resulullahı ne kadar sevdiğimizi ve onu un için neyimizden vaz geçeriz düşünelim.

Üst Alt