Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 3700 GÜN 10 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Eyvallah şehri.....

rana1981

Çavuş
Bir derviş mürşid kapısına hizmet için gelir.Hizmetin ilk basamağı nefsin terbiyesi olan tekke temizliğinde görev alır. Birgün kalbinden " Allah'ım nedir bu çektiklerim " die geçirir. Bu düşüncesi mürşidine mağlum olduğu için , münasip bir dille o tekkeden kovulur.

Bizimki düşer yollara... Akşama doğru bir şehrin ışıkları görülür. Bu şehre varır varmasına fakat , bu şehre girmenin üç şartı vardır.

1- Allahın işine karışılmatacak.
2-Kulun işine karışılmayacak.
3-Yalan konuşulmayacak.
Bu şehrin adı EYVALLAH' tır.

Bizimki şartları kabul eder ve girer bu şehre. Hoşgeldin derler, "eyvallah" der. Kalacak yer gösterirler " eyvallah" der. Hizmet veriirler " eyvallah " der. evlendirirler " eyvallah " der.

Adam birgün yolda yürürken sade giyimli bir genc kız ve süslü giyimli orta yaşlı bir kadın görür. Kalbinden "şu kadının haline bakın bu ne hal" der. Kadınlar bağırmaya başlarr, " YETİŞİNN KULUN İŞİNE KARIŞAN VARRR" . Etraftan gelirler bir güzel döverler. Her tarafını kırarlar ve kan revan içinde hamalın küfesine koyup evine gönderirler.

Küfede adam " Ey Allahım nedir bu basıma gelen" die kalbinden geçirir. Hamal küfeyi yere atar ve bağırır " YETİŞİNNNN ALLAH'IN İŞİNE KARISAN VARRRR" etraftan koşup gelenler adamın sağlam kalan yerlerinide kırıp iice döverler. orada bırakırlar.

Sürünerek evine giden adama kapıyı karısı açar. "Noldu sana böyle" die sorar. Bizimki " cok kotüyüm hanım, soran olursa evde yok de " der. Der demez kadın cama cıkıp "YETİŞİİİNNNN YALANN SÖYLEYENN BİRİ VARRR" die bağırır. Etraftan koşup gelenlerden üçüncü bir dayak daha yer , bu sefer bayılıncaya kadar. Meğer bu şehirde kalptan geçenler karşıdakine mağlum olur hiç bir şey gizli kalmazmış.

Adam acılar içinde bayılır ve bir müddet sonra mürşidinin huzurunda adap tutarken ayılır. Mürşidi ona tebessümle bakmaktadır. " EVLADIMM " der, " DAHA EYVALLAH ŞEHRİNDE YAŞAMASINI BİLMİYORSUN , RIZA KAPISINDAN NASIL GEÇERSİN? RIZA KAPISINDAN GEÇENLER, RIZAYA RAZI OLMAKTAN GEÇERLER"
 
Üst Alt