Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

aklım karıştı bilen varsa Allah rızası için yanıtlasın

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
Aklın karışmasın kardeşim anormal bir durum yok. sadece tasarruf alanı farklı olanların birbirinin kimliğini göremeyip tanıyamayarak olan yorumları ve zanları var.

Birbirlerini göremedikleri için Önce Hikmetten Sual Olunmaz Allah Bilir demişlerdir ve kutupluğunu kabul etmişlerdir sonra delilli bir olaya diğer tasarruf alanındaki zatın manevi bakımı erişmediği için mantığıyla birleştiremeyerek yok demesine ve yorumuna, kendince delil zan edinerek bunadı demiştir

Her tasarruf alanın bakış alanı farklıdır ve her tasarruf alanı kendi bölgesini görür bunun içindirki tasarruf sahipleri arasında bu ve ben zeri hadiseler çok olur

Mesela Osmanlı devrinde Mevlana Yunus Emre 'yi Övmüştür , Yunus Emre 'nin Hocası Tapduk Emre 'dir Tapduk Emre Hacı Bektaşi Veli 'yi bulunca bulduk manasına tapduk tapduk demiştir ve bundan adı Tapduk Emre 'ye Çıkmıştır

Hacı Bektaşi Veli 'nin büyük talebelerinden biri ise şeyh hasan 'dır , şeyh hasan 'ın talebesi ise pir sultan abdal 'dır ve Osmanlıya muhalif şia taraftarı olduğu için Fatih Sultan Mehmet Han 'ın Hocası ve İstanbul 'un Manevi Fatihi Akşemseddin tarafından idam edilmesine sebep olmuştur

Tüm bunlar tasarruf alanlarındaki farklılık ve tasarruf alanlarındaki farklılaşmadan kaynaklanmaktadır. Buda tasarruf sahiplerinin gün gelip kerametleri 'nin istidraca dönüşerek hataya düşebileceklerini göstermektedir

Akşemseddin İmini yanlıl hatırlamıyorsam cüppe verdiği bir efendiye kzııyor ve cüppeyi geri alırım diyor

Bu Efendide cüppeyle beraber yanan fırına giriyor cüppe içerde yanıyor ama kendine ateş değimiyor ve çıkıyor

Bu durum burdada görülebilir

Tabi bunlar benim bilgilerim ille doğrudur demiyorum

En Doğrusunu Allah Bilir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aklın karışmasın kardeşim anormal bir durum yok. sadece tasarruf alanı farklı olanların birbirinin kimliğini göremeyip tanıyamayarak olan yorumları ve zanları var.

Birbirlerini göremedikleri için Önce Hikmetten Sual Olunmaz Allah Bilir demişlerdir ve kutupluğunu kabul etmişlerdir sonra delilli bir olaya diğer tasarruf alanındaki zatın manevi bakımı erişmediği için mantığıyla birleştiremeyerek yok demesine ve yorumuna, kendince delil zan edinerek bunadı demiştir

Her tasarruf alanın bakış alanı farklıdır ve her tasarruf alanı kendi bölgesini görür bunun içindirki tasarruf sahipleri arasında bu ve ben zeri hadiseler çok olur

Mesela Osmanlı devrinde Mevlana Yunus Emre 'yi Övmüştür , Yunus Emre 'nin Hocası Tapduk Emre 'dir Tapduk Emre Hacı Bektaşi Veli 'yi bulunca bulduk manasına tapduk tapduk demiştir ve bundan adı Tapduk Emre 'ye Çıkmıştır

hacı Bektaşi Veli 'nin büyük talebelerinden biri ise şeyh hasan 'dır , şeyh hasan 'ın talebesi ise pir sultan abdal 'dır ve Osmanlıya muhalif şia taraftarı olduğu için Fatih Sultan Mehmet Han 'ın Hocası ve İstanbul 'un Manevi Fatihi Akşemseddin tarafından idam edilmesine sebep olmuştur

Tüm bunlar tasarruf alanlarındaki farklılık ve tasarruf alanlarındaki farklılaşmadan kaynaklanmaktadır. Buda tasarruf sahiplerinin gün gelip kerametleri 'nin istidraca dönüşerek hataya düşebileceklerini göstermektedir

Akşemseddin İmini yanlıl hatırlamıyorsam cüppe verdiği bir efendiye kzııyor ve cüppeyi geri alırım diyor

Bu Efendide cüppeyle beraber yanan fırına giriyor cüppe içerde yanıyor ama kendine ateş değimiyor ve çıkıyor

Bu durum burdada görülebilir

Tabi bunlar benim bilgilerim ille doğrudur demiyorum

En Doğrusunu Allah Bilir

Allah razı olsun hocam. ben yine Kıbrısi hz.lerinin söylediklerine, özellikle mehdilik ve saltanat gelmesi hakkındaki sözlerine inanmaya devam etsem, onu internetten takip etsem, benim açımdan bir sorun olmaz değil mi? çünkü heryerde bulamayacağım hadisler söylüyor. korkuyorum onlar yanlış yolda değillerdir inşallah ama ben yanlış yaparım diye korkuyorum.
Allah razı olsun tekrardan canım sıkılmıştı bu videoları görünce..

istidrac: Kâfir ve fâsıklarda görülen hârikulâde, olağanüstü haller.
şimdi burdaki sözlükten baktım hocam. başka anlamı daha mı va yoksa

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
ah eden kardeşim
Mehdi hazretleri'ni lütfen rahatsız etmeyin insanın Mehdisi kendisidir benzetmeyle anlatacak olursak Dünyanın ve İnsanoğlunun Mehdi'si Hadisi Şerfiler'le Bİldirilmiş Efendimizdir

Kardeşim içindeki deccali öldür bırak dünyanın deccalini öldürecek olan Hz. İsa ve Mehdi Efendimiz Vakitleri gelinceye kadar rahat Etsinler

Kardeşim herkes bu yüzyılda Mehdi çıkarma sevdasına düşmüş ve herkes kendi içinden çıkacağını İddia Edecek Olmuş, Kardeşim Mehdi Hazretleri Zaten Mezhepleri Kaldıracak, Ümmet Tek Bir Bütün ve Parça Olacak

Onun için yalnız başına olma İhtimalide Vardır

Ve Mehdi Hazretlerini insanlara Melekler Söyleyecek İnsanlar Değil, Bu Mehdidir diye

Onun için kardeşim hayatında Osmanlıyı kur, hayatındaki deccali öldür kendinin Mehdi'si Ol, Dünyanın ve İnsanlarınki yorma ve üzme lütfen İnşaAllah

Ebcedle kıyamet bulmuş said nursi bence yanlıştır ebced Hicri Takvime göre peki Hicri Takvimin başlangıcı olan Hicret'i hangi Ayet Gösterir bize Kuran'da ebcedle

Hiçbir Ayet çünkü ebced toplamı 0 eden hiçbir Ayeti Şerife yoktur

Ama Allah Diyor ki Kuranı Kerim'de Biz hiç birşeyi eksik bırakmadık

Hani risalei nurları 46 Ayet'te guya gösteren ebced İslam Tarihinde Bir Dönüm sayılabilecek Hicreti niye Göstermiyor :)

Ebcedle kıyamet tarihini hesap etmişler guya 1545, peki ebcedle Hz.İsa'nın doğum tarihi nedir, Nuh Tufanının tarihi Nedir bulunamaz çünkü ebced eksiyi göstermez

Ebced toplamı eksi çıkıpda Hicret'ten öncesini gösteren hiçbir Ayet yoktur

Bu itibari ile ebced gelecek hakkında bilgi veren bir İlmi Ledun olarak kabul edilemez sadece matematiksel fala girer yinede Allah Bilir

İbni Abbas (RA) Demiştir ki: ' Ebced ile uğraşanın Ahiret''ten nasibi yoktur

Ama bu yüzyılda ebcedle kıyamet tarihini buluyorlar, kendilerinin ne kadar önemli olduğunu anlıyorlar guya :)

Kardeşim bırakın onun için kıyameti ve Mehdi Hazretlerini, sadece takvaya nail Olmaya çalışın

İnşaAllah

Yinede En Doğrusunu Allah Bilir

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici
Yönetici
Ulvi Hocalar
Amin hepimizden kardeşim, Hayırlarla İnşaAllah

ulvi

Sayfa Yönetici
Yönetici